Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на Италия, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Със закупуването на този продукт получавате код за 10% отстъпка, валиден 1 месец. Не важи за клиенти с VIP карти.

До 04.10.2022 г. този продукт е поръчан и закупен от 134 доволни клиента и отзивите за него са само положителни

x
- потвърдете, че искате да използваме този телефон за контакт с Вас!

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobimit.COM - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
In offerta!

Strezam (Etifoxine) – 12 табл. х 50 мг.

25.51

Вземи срещу 1560 промо точки
Купи и спечели 26 промо точки!

Stresam® е лекарство, произведено от френската компания Biocodex. Активното му вещество – етифоксин, производно на бензоксазин – има оригинален механизъм на действие, който го отличава от всички останали анксиолитици. Характеризира се с максимална селективност и физиологично действие във връзка с влиянието върху развитието на симптоматичния комплекс на тревожност и стрес.

Esaurito

Product Description

Stresam ® е лекарство, произведено от френската компания Biocodex. Активното му вещество – етифоксин, производно на бензоксазин – има оригинален механизъм на действие, който го отличава от всички останали анксиолитици. Характеризира се с максимална селективност и физиологично действие във връзка с влиянието върху развитието на симптоматичния комплекс на тревожност и стрес.

Странични ефекти на Stresam (Etifoxine)

Активното вещество е разработено през 60-те години от немска фармацевтична компания, когато бензодиазепините (психоактивни вещества със седативни ефекти) доминират на пазара на успокоителни и лекарства за тревожни разстройства. Въпреки популярността си обаче успокоително на структурата на бензодиазепина имат значителни странични ефекти. Психомоторно инхибиране, сънливост, летаргия, замаяност, мускулна релаксация, увреждане на паметта, развитие на пристрастяване и др. Алтернативен начин за разработване на лекарства за елиминиране на тревожността беше синтезът и прилагането на ново поколение анксиолитици с небензодиазепиново естество. Етифоксинът беше един от няколкото анксиолитици с достатъчен потенциал да замести бензодиазепиновите лекарства.

Той има анксиолитични свойства и може да облекчи различни психосоматични разстройства (тревожност, вътрешно напрежение, нарушения на съня, раздразнителност, неадекватни емоционални реакции), без отрицателен ефект върху психомоторните и когнитивните области. Съединението произвежда невростероиди в мозъка, които могат индиректно да модулират активността на GABAA отговора. Увеличаването на невростероидите в мозъка има голям потенциал за поддържане на функционалното, но спокойно състояние на тялото и ума. Stresam®, което е официално търговско наименование на etifoxine.

Демонстрира следните ефекти:

– Лекарството ефективно елиминира проявите на тревожност (стрес, дискомфорт, безсъние, чувство на страх и др.);
– Тъй като активното вещество на Stresam® няма синдром на отнемане и не предизвиква зависимост, етифоксинът представлява голям интерес за нарколозите;
– Лекарството е показало своята ефективност за намаляване на проявата на синдром на отнемане на алкохол, намаляване на треперене, тревожност и пароксизмално изпотяване;
– Stresam ® помага да се намали патологичното желание за алкохол, като се подобри качеството на живот в периода след изтегляне.;

Допълнителните ефекти на Stresam® се дължат на факта, че лекарството има медииран ефект на вътреклетъчното ниво. Стимулира митохондриалните бензодиазепинови рецептори, като по този начин засилва синтеза на невростероиди. Според предварителните данни, тези ефекти обуславят подобряване на функциите на концентрация и памет, което увеличава способността за учене.

Друго свойство на Stresam®, което беше открито наскоро, е неврозащитата. Показано е, че Stresam® стимулира растежа на невроните. По-специално, той ускорява аксоналната регенерация и може да послужи за лечение на полиневропатия.
Доказано е също, че Stresam® има способността да облекчава леките депресии, които са широко разпространени в днешно време.
Stresam® има косвен ефект върху хода на сърдечно-съдови, белодробни, гастроентерологични и други заболявания от психосоматичен характер.

Фактите, споменати по-горе, правят това лекарство достойна алтернатива на други анксиолитици, използвани понастоящем в ежедневната медицинска практика при лечението на тревожни разстройства от различен произход. Лекарството е одобрено в повече от 40 страни.

Recensioni

Ancora non ci sono recensioni.

Recensisci per primo “Strezam (Etifoxine) – 12 табл. х 50 мг.”