Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на Италия, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Със закупуването на този продукт получавате код за 10% отстъпка, валиден 1 месец. Не важи за клиенти с VIP карти.

До 25.09.2022 г. този продукт е поръчан и закупен от 137 доволни клиента и отзивите за него са само положителни

x
- потвърдете, че искате да използваме този телефон за контакт с Вас!

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobimit.COM - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
In offerta!

Afobazole (Афобазол) – 30 табл. х 10 мг.

25.51

Вземи срещу 1560 промо точки
Купи и спечели 26 промо точки!

Fabomotizole (търговска марка Afobazole) е ново анксиолитично лекарство с ноотропни свойства, използвано в Русия за лечение на тревожност и някои сърдечни заболявания. Едно от най-важните предимства на фабомотизол пред бензодиазепините е, че той не образува зависимост и има по-малко странични ефекти.

Esaurito

Product Description

Fabomotizole (търговска марка Afobazole) е ново анксиолитично лекарство с ноотропни свойства, използвано в Русия за лечение на тревожност и някои сърдечни заболявания. Едно от най-важните предимства на фабомотизол пред бензодиазепините е, че той не образува зависимост и има по-малко странични ефекти.

Афобазол е открит в началото на 2000-те години в Института по Фармакология на Закусов. Този институт е известен и с откритията си на дипептид ноотропен Ноопепт, адаптоген Ладастен (Бромантан) и анксиолитичен пептид Селанк.

Това, което го прави специален сред другите лекарства против тревожност е, че Afobazol няма седативно, хипнотично и мускулно релаксантно действие и не образува зависимост. Освен това, проучвания при модели на локална и глобална исхемия разкриха невропротективни ефекти на лекарството.

Механизмът на действие на Afobazol

Механизмът на действие на Afobazol е различен от този на бензодиазепините. Това не е агонист на бензодиазепиновите рецепторни сайтове; в същото време предотвратява предизвиканите от стреса промени на GABA-бензодиазепиновия рецепторен комплекс и възстановява неговата чувствителност към ендогенни инхибиторни медиатори. Лекарството действа върху сигма-1 рецептори, мелатонин MT1 и MT3 рецептори и е показано, че реверсивно инхибира МАО-А. Той има и някои невротрофни свойства, въпреки че те не са толкова изразени, както при друг неседативен анксиолитик, Stresam. В проучвания, проведени върху плъхове, Afobazol предотвратява индуцираното от стрес понижение на BDNF и увеличава съдържанието на NGF и BDNF в културата на хипокампа HT24 клетки.

В Русия и други страни от ОНД Afobazole е лекарство без рецепта. Той е един от малкото налични ефективни извънборсови анксиолитици. И поради своята ефективност и факта, че бензодиазепините изискват рецепта, той бързо нараства популярността си. Продажбите нараснаха от 100 хиляди опаковки през 2006 г. до един милион опаковки през 2015 година.

Лечението обикновено се понася добре от пациентите. Възможните неблагоприятни ефекти, посочени в официалната инструкция, са главоболие и алергични реакции. Лекарството не формира навик и не причинява оттегляне след прекратяване.

Fabomotizole се използва в Русия най-често за лечение на следните симптоми:

Генерализирани симптоми на тревожно разстройство, например лоши чувства, напрежение в тялото, раздразнителност, плачливост, страх и др;
Различни соматични (психофизиологични) нарушения, например астма, синдром на раздразненото черво, системен лупус еритематозус, исхемични заболявания на сърцето и др;
Нарушения на съня, причинени от тревожност;
Предменструален синдром;
Честа употреба на алкохол и никотин.

Recensioni

Ancora non ci sono recensioni.

Recensisci per primo “Afobazole (Афобазол) – 30 табл. х 10 мг.”